Lengvas, drėkinantis veido kremas

Itin lengvas, skvarbus, drėkinantis veido kremas, kuris labiau tinkamas vasara, pavasarį, kuomet patalpų oras nebėra toks džiovinantis ir kuomet odai stipresnės apsauginės plėvelės nuo išsausėjimo nereikia.
Nakvišų aliejų pridėjau vėliausiai, kai hidrolatą supyliau į aliejaus-vaško mišinį, nes šis aliejus yra jautrus karščiui, greitai oksiduojasi. Jame gausu linolo (~75%) ir gama-linoleno (~9%) riebiųjų rūgščių, kurios padeda odai atstatyti barjerinę funkciją, saugo nuo laisvųjų radikalų, slopina odos alergines reakcijas, todėl tinkamas turintiems odos negalavimų (egzemų, dermatitų, psoriazės), bei nepamainomas kenčiantiems nuo acnes, nes riebiosios rūgštys slopina 5-alfa-reduktazes fermenta, atsakingą už odos riebalavimąsį.

Kremo sudėtis ~70ml:

3 g emulsinio vaško (INCI: glyceryl stearate, potassium stearate)
7,8 g arbūzų sėklų aliejaus
3,9 g nakvišų aliejaus
5,8 g avokadų aliejaus
3,9 g slyvų aliejaus
43 g tuberozų hidrolato
10 l. ekokonservanto (INCI: benzyl alcohol, dehydroacetic acid, aqua)
10 l. šilko amino rūgščių
20 l. intensyviai drėkinančio komplekso (INCI: aqua, sodium lactate, sodium PCA, glycine, fructose, urea, niacinamide, inositol,                         sodium benzoate, lactic acid)
5 l. vit.B5 (pantenolio)
4 l. vit.E
1 l. šlamučių ea
1 l. rožių ea
1 l. ylang ylang ea
2 l. rožmedžių ea

aliejus ir vašką pasvėrę supilame į vieną indelį (nakvišų aliejaus nekaitiname), o hidrolatą - į kitą. Kaitiname, kol emulsinis vaškas pilnai išsilydo ir susimaišo su aliejais, o hidrolato indelyje ant dugno pamatome besikaupiančius mažučius burbuliukus- va dabar jau galima hidrolatą pilti į aliejaus ir vaško mišinį, įpilti nakvišų aliejaus ir plakti, maišyti, kol atvės. Atvėsus sulašinami priedai, eteriniai aliejai ir kremukas talpinamas į gražų, švariai išplautą, iškaitintą ir spiritu išvalytą indelį (taip išsterilinti reiktų visus naudojamus įrankius).

2 komentarai:

  1. niekaip neradau kaip su Jumis susisiekti.. turiu pasiūlymą, jei domina parašykite į menokulka@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti