Natūralūs lūpų balzamai


                       




Sudėtis: migdolų, abrikosų, ricinos, šaltalankių aliejai, sviestmedžio sviestas, bičių vaškas, vit.E, apelsinų ir cinamonų et.al.


Pamenu kaip ieškojau lūpų balzamo receptų, kaip pykau, kad nėra niekur išskirta, kaip galima padaryti išsukamą lūpų balzamą  ir kaip tepamą pirštu. Kiek ieškojimų, perdarymų, perlydymų, kol suradau man tinkamą kietumą, tad pasidalinsiu keliais mano sukurtais ir "nušlifuotais" receptukais.

Kietas, išsukamas lūpų balzamas "Medutis" ~10g:

2,4 g bičių vaško
2,2 g abrikosų aliejaus
2.3 g migdolų aliejaus
1,5 g sviestmedžio sviesto
1,5 g ricinos aliejaus
5 l  šaltalankių aliejaus
2 l vit. E
2-3 l pasirinkto eterinio aliejaus
1/3 a.š. medaus

aliejus, vašką ir sviestus išlydyti vandens vonelėje, praaušinti, sudėti medų, sulašinti šaltalankių aliejų, vit.E, eterinius aliejus (nebūtinai) ir supilti į formelę.

Gydomasis tepamas lūpų balzamas suskilusioms lūpoms "Ramunėlė" ~10g:

1,5 g sviestmedžio sviesto
1,5 g kakavos sviesto
1,3 g makadamijų aliejaus
1,3 g simondsijų aliejaus
1,3 g kviečių gemalų al.
3 g augalinio lanolino
3 l skvalano
2 l vit.E
2 l šaltalankių al.
1 l vanilės ea
1 l ramunėlių ea

šį receptą kūriau žiemą, kuomet visai šeimynai prdėjo smarkiai skeldėti lūpos. Ingredientus sudeliojau ne šiaip sau. Sviestmedis jau be žodžių turbūt aišku, kad tai ingredientas nr.1 gydant pažeistą odą, kakavos sviestas nepamainomas lūpoms-skanus, riebus, itin ilgai besigeriantis, tad saugo gerai lūpas nuo aplinkos poveikio. Makadamijų aliejus kaip mineralų šaltinis, gydantis nušerpetojusią odą, o simondsijų aliejus- skystasis vaškas, atkuriantis riebalų pusiausvyrą. Kviečių gemalų aliejų pasirinkau dėl itin didelio vit.E kiekio- jis stiprus antioksidantas, o šaltalankių aliejus vertingas odos pažeidimams gydyti. Ramunėlių ea poveikio turbūt nė apibūdinti nereikia- tai raminantis ir švelniai gydantis eterinis aliejus, o  vanilė -saldi, kvapni ir itin tinkama lūpoms.




1 komentaras:

  1. Sveiki, noreciau isigyti pas jus lupu balzama, ar prekiaujate, kokia kaina? Dekui.

    AtsakytiPanaikinti