50 g simondsijų aliejaus (35%)
24 g sviestmedžio sviesto (16,7%)
19 g kakavos sviesto (13,2%)
2 g aviečių sėklų aliejaus (1,4%)
7 g bičių vaško (4,9%)
40 g levandų hidrolato (28%)
20 l greipfrutų sėklų ekstrakto
10 l vit.E
40 l ylang ylang et.al
vašką su aliejais ir sviestais šildžiau vandens vonelėje kol ištirpo, o hidrolatą šildžiau kitoje vandens vonelėje. Abiem pasiekus vienodą temperatūrą, hidrolatą palengva pyliau į aliejaus ir vaško mišinį ir plakiau. Plakti reikėjo ilgai, nes jungėsi sunkiai. Galiausiai viskas sutirštėjo, todėl ramiai atsipučiau, sulašinau vit.E, eterinį aliejų, greipfrutų sėklų ekstraktą (GSE).
Po kiek laiko kremukas išrasojo, šiek tiek atsiskyrė hidrolatas. Kremukas buvo riebus ir laaabai kvapnus, na tiek eterinio tikrai nereikėtų dėti, juolab, kad ylang ylang gan intensyviai ir stipriai kvepia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą